Skip to main content
Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς

Σας ανακοινώνουμε πως για σήμερα Παρασκευή 06  Αυγούστου 2021 και ενδεχομένως και τις επόμενες ημέρες, για την περιοχή της Κεφαλονιάς, ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς εκτιμάται πολύ υψηλός, σύμφωνα με τον Ημερήσιο χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ

Ανακοίνωση για τον παγετό

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο μας, θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα 13/2/2021 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας με θέμα: «Μέτρα προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», με αφορμή τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή μας. 

Συνιστούμε στους δημότες, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, να φερθούν με αίσθημα ευθύνης τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την Κοινότητα. 

Ανακοίνωση Κοινωνικής Πρόνοιας

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης (πρόληψης) των έκτακτων καιρικών φαινομένων ο Δήμος Σάμης θα λειτουργήσει θερμαινόμενο χώρο για την προστασία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, κάνουμε γνωστό στους συνδημότες μας ότι ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων την Κυριακή 14/02 η δομή «ΚΑΠΗ ΠΥΛΑΡΟΥ» θα λειτουργεί (ακόμα και με διακοπή ρεύματος), για τη φιλοξενία των πολιτών που χρήζουν ανάγκης.

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 

Ενημέρωση και Προστασία από αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την  Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13/02/2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για Χιονοπτώσεις και Παγετό

Χιονοπτώσεις

Προετοιμαστείτε

Αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις

  • Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
  • Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ.
Συνέχεια Κινητοποιήσεων στο Λιμάνι της Σάμης

Ο Δήμος Σάμης σε συνέχεια της χθεσινής  κινητοποίησης και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί τον κόσμο, τις συλλογικότητες και όλους τους φορείς του νησιού να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες που από χθες πραγματοποιείται στο λιμάνι της Σάμης.

Είναι αναγκαιότητα τώρα να εκφράσουμε όλοι ένα δυνατό «Όχι» απέναντι στην καταστροφή.

Κανένα λιμάνι του νησιού μας ελεύθερο για πρόσδεση φορτηγών πλοίων με ανεμογεννήτριες.

Κανένα βουνό ελεύθερο προς τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Ιανός – Περιορισμός άσκοπων μετακινήσεων

Παρακαλούνται οι πολίτες στην επικράτεια του Δήμου Σάμης να παύσουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματά τους και να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες. 

Ο Δήμος Σάμης έχει κηρυχθεί σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Το οδικό δίκτυο έχει σοβαρές βλάβες και επιπλέον παρεμποδίζεται σε μεγάλο βαθμό η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, των ασθενοφόρων, των οχημάτων Έκτακτης Ανάγκης και των λοιπών συνεργείων. 

ΙΑΝΟΣ - Αποζημιώσεις Επαγγελματιών

Οι επαγγελματίες των ΔΕ Σάμης, Πυλάρου και Ερίσου που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ μπορούν να επικοινωνήσουν για αποζημίωση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα τηλέφωνα 2671360542 - 543.

Ενημέρωση για Σπήλαια και Παραλίες

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι αύριο Παρασκευή 18/09/2020 τα Σπήλαια Μελισσάνη και Δρογκαράτη καθώς και οι παραλίες του Δήμου Σάμης θα παραμείνουν κλειστά.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις παραλίες και τις παράκτιες περιοχές, όπως έχει ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Νικόλαος Ρασσιάς

Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα (Ενημέρωση 17/09/2020)

Κατόπιν του αρ. πρωτ. 161099/16-9-2020 έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου, σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 17/09/2020 το απόγευμα έως και το Σάββατο 19/09/2020 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ενημέρωση για Παιδικούς Σταθμούς

Λόγω του Εκτάκτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με αρ. Πρωτ. 161099/ 16-9-2020 από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, ενημερώνουμε ότι:

οι μονάδες προσχολικής ηλικίας που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Σάμης, Παιδικός Σταθμός Πυλάρου (Φερεντινάτα) και Παιδικός Σταθμός Σάμης,  θα παραμείνουν κλειστές, την Παρασκευή 18-9-2020.

 


Γραφείο Δημάρχου

Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα

Κατόπιν του αρ. πρωτ. 161099/16-9-2020 έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου, σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 17/09/2020 το απόγευμα έως και το Σάββατο 19/09/2020 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ανακοίνωση για τις Εκδηλώσεις του Δήμου Σάμης - 2020

Ο Δήμος Σάμης με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στην Δημόσια Yγεία ανακοινώνει ότι για το 2020 τα πανηγύρια δεν θα πραγματοποιηθούν σε δημόσιους χώρους στα όρια του Δήμου Σάμης λόγω των Έκτακτων Συνθηκών Πανδημίας (Covid-19). 


Οποιαδήποτε άλλη πολιτιστική ή κοινωνική εκδήλωση θα εξετάζεται ξεχωριστά από τον Δήμο βάσει πάντα των δεδομένων και των ανάλογων πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19.

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
Νικόλαος Ρασσιάς

Συγχαρητήρια στο νέο Δ.Σ. της Εθελοντικής Ομάδας Ερίσου

Ο Δήμος Σάμης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Ρασσιάς με την ευκαρία της συγκρότησης του νέου Δ.Σ. της Εθελοντικής Ομάδας Ερίσου συγχαίρει τον Πρόεδρο και τα μέλη για την εκλογή τους και τους εύχεται να συνεχίσουν της σημαντική δράση τους η οποία είναι πολύτιμη για όλο το Δήμο.

Ο Δήμος, η Πολιτική Προστασία, το προσωπικό και ο εξοπλισμός της θα είναι δίπλα σας για να στηρίζει τις προσπάθειες σας, αρωγοί σε σας που είστε εθελοντές αρωγοί του Δήμου μας.

 

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Subscribe to ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ