Skip to main content
Έντονα Καιρικά Φαινόμενα - Ενημέρωση

Ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται στην περιοχή μας και κατόπιν του έκτακτου δελτίου της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνουμε τους πολίτες πως, για προληπτικούς λόγους, απαγορεύεται η διέλευση από και προς την παραλία του Μύρτου για το επόμενο εικοσιτετράωρο.

 


Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σάμης
 

Αντιπυρική περίοδος
ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα Πυροσβεστική Διάταξη, από την 1η Μαΐου 2022 ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος που διαρκεί 6 μήνες, ως την 31η Οκτωβρίου 2022 με σκοπό να ενταθεί η προσοχή και η προσπάθεια όλων για την προστασία των δασών. 

Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ-2.jpg

Ο Δήμος Σάμης  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, από 1-5-2022 έως και 31-10-2022, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμ

Πολιτική Προστασία Δήμου Σάμης: Πρόληψη για χιόνια και παγετό

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), διαδοχικά καιρικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα "ΕΛΠΙΣ" ("ELPIS") στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο καιρικό σύστημα θα μας επηρεάσει από το Σάββατο (22/1/2022) και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/1/2022). Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος: Κατάρτιση Μητρώου Οχημάτων - Μηχανημάτων Έργου- Μέσων

O Δήμαρχος Σάμης, προκειμένου να καταρτιστεί μητρώο ιδιοκτητών οχημάτων -  μηχανημάτων έργου - μέσων, ώστε να δύνανται να επεμβαίνουν για την διαχείριση των εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Σάμης, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2022 έως 31/12/2022, με διάθεση μηχανημάτων/οχημάτων/μέσων και ειδικότερα στη χωρική επικράτεια του Δήμου Σάμης, όταν αυτό απαιτηθεί,

ΚΑΛΕΙ

Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς

Σας ανακοινώνουμε πως για σήμερα Παρασκευή 06  Αυγούστου 2021 και ενδεχομένως και τις επόμενες ημέρες, για την περιοχή της Κεφαλονιάς, ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς εκτιμάται πολύ υψηλός, σύμφωνα με τον Ημερήσιο χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ

Ανακοίνωση για τον παγετό

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο μας, θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα 13/2/2021 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας με θέμα: «Μέτρα προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», με αφορμή τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή μας. 

Συνιστούμε στους δημότες, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, να φερθούν με αίσθημα ευθύνης τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την Κοινότητα. 

Ανακοίνωση Κοινωνικής Πρόνοιας

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης (πρόληψης) των έκτακτων καιρικών φαινομένων ο Δήμος Σάμης θα λειτουργήσει θερμαινόμενο χώρο για την προστασία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, κάνουμε γνωστό στους συνδημότες μας ότι ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων την Κυριακή 14/02 η δομή «ΚΑΠΗ ΠΥΛΑΡΟΥ» θα λειτουργεί (ακόμα και με διακοπή ρεύματος), για τη φιλοξενία των πολιτών που χρήζουν ανάγκης.

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 

Ενημέρωση και Προστασία από αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την  Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13/02/2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για Χιονοπτώσεις και Παγετό

Χιονοπτώσεις

Προετοιμαστείτε

Αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις

  • Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
  • Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ.
Συνέχεια Κινητοποιήσεων στο Λιμάνι της Σάμης

Ο Δήμος Σάμης σε συνέχεια της χθεσινής  κινητοποίησης και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί τον κόσμο, τις συλλογικότητες και όλους τους φορείς του νησιού να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες που από χθες πραγματοποιείται στο λιμάνι της Σάμης.

Είναι αναγκαιότητα τώρα να εκφράσουμε όλοι ένα δυνατό «Όχι» απέναντι στην καταστροφή.

Κανένα λιμάνι του νησιού μας ελεύθερο για πρόσδεση φορτηγών πλοίων με ανεμογεννήτριες.

Κανένα βουνό ελεύθερο προς τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Ιανός – Περιορισμός άσκοπων μετακινήσεων

Παρακαλούνται οι πολίτες στην επικράτεια του Δήμου Σάμης να παύσουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματά τους και να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες. 

Ο Δήμος Σάμης έχει κηρυχθεί σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Το οδικό δίκτυο έχει σοβαρές βλάβες και επιπλέον παρεμποδίζεται σε μεγάλο βαθμό η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, των ασθενοφόρων, των οχημάτων Έκτακτης Ανάγκης και των λοιπών συνεργείων. 

ΙΑΝΟΣ - Αποζημιώσεις Επαγγελματιών

Οι επαγγελματίες των ΔΕ Σάμης, Πυλάρου και Ερίσου που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ μπορούν να επικοινωνήσουν για αποζημίωση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα τηλέφωνα 2671360542 - 543.

Ενημέρωση για Σπήλαια και Παραλίες

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι αύριο Παρασκευή 18/09/2020 τα Σπήλαια Μελισσάνη και Δρογκαράτη καθώς και οι παραλίες του Δήμου Σάμης θα παραμείνουν κλειστά.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις παραλίες και τις παράκτιες περιοχές, όπως έχει ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Νικόλαος Ρασσιάς

Subscribe to ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ