Skip to main content
Ευχαριστήρια Επιστολή

Ο Δήμος Σάμης εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες στο  κατάστημα "Bazaar - Κλαουδάτος" για την ευγενική προσφορά προϊόντων, η οποία συνέβαλε στην δημιουργία Πασχαλινών πακέτων που μοιράστηκαν σε οικογένειες από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου.

Η συμβολή σας στη στήριξη των συνανθρώπων μας φανερώνει την κοινωνική ευαισθησία που διακρίνει εσάς και το προσωπικό σας.

Σας Ευχαριστούμε & σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!

 


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ
 

Πασχαλινά “δέματα αγάπης” μοίρασε η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Σάμης

Οι μέρες του Πάσχα είναι μέρες ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης. 

Με το πνεύμα αυτό η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Σάμης διένειμε “δέματα αγάπης” με δώρα και είδη διατροφής σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη για τις γιορτές του Πάσχα.

Ιδιαίτερα στις μέρες που περνούμε με την πανδημία όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας δοκιμάζονται εκτός των άλλων και από τις οικονομικές συνέπειες του ιού.

Ευχαριστίες στην ομάδα Save Your Hood

Ο Δήμος Σάμης ευχαριστεί θερμά την Εθελοντική Ομάδα Save your Hood Κεφαλονιάς για την πολύτιμη προσφορά της στον καθαρισμό της παραλίας του Μύρτου. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και η Εθελοντική Ομάδα Περιβάλλοντος Πυλάρου.

Η ομάδα Save Your Hood συμβάλλει στην καθαριότητα του νησιού μας και επιπλέον δίνει ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού, ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας.
Όλοι μαζί μπορούμε να διατηρήσουμε τον Δήμο μας και το νησί μας καθαρό.

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Ενημέρωση για τις συναντήσεις του Δημάρχου Σάμης με Πολιτικούς και Υπηρεσιακούς Παράγοντες

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σάμης το διήμερο 21-22 Απριλίου 2021.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν θέματα που αφορούν στην χρηματοδότηση του Δήμου για την αποκατάσταση των συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν στους διασπασμένους δήμους.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία χρηματοδότησης του Δήμου με 970.000 ευρώ για το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας.

Διενέργεια Δειγματοληπτικών Ελέγχων στον Δήμο Σάμης

Σε συνέχεια των δειγματοληπτών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης  αντιγόνου COVID 19 (Rapid test) σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενημερώνουμε τους δημότες πως θα διενεργηθούν rapid tests για τον γενικό πληθυσμό, όπως αναφέρονται παρακάτω, ανά δημοτική ενότητα.

Διεκπεραίωση διαδικασίας αίτησης αποζημίωσης εξόδων κηδείας - ταφής ή αποτέφρωσης και μέσω των Κ.Ε.Π.
(ΦΕΚ 778/Β/27-2-2021)

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης:

  1. Ταυτότητα και ΑΦΜ δικαιούχου
  2. ΙΒΑΝ δικαιούχου
  3. ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θανόντα/ούσας
  4. Να γνωρίζει ο δικαιούχος την κατηγορία σύνταξης του θανόντα/ούσας.
  5. Έναρξη αιτήσεων στα ΚΕΠ από 29/03/2021

Επισημάνσεις

  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης είναι η επιχείρηση που έχει αναλάβει την τελετή, να έχει εκδώσει το αντίστοιχο παραστατικό δαπανών με τα στοιχεία του αιτούντος/σας και να το έχει καταχωρήσει ηλεκτρονικά
Συγκέντρωση αγαθών για την Ελασσόνα

Ο Δήμος Σάμης στέκεται στο πλευρό των κατοίκων του Δήμου Ελασσόνας που πλήγηκαν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις της 3ης και 4ης Μαρτίου 2021, με έντονο το αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς, αποστέλλοντας τρεις παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης στις 20/03/21 και πέντε παλέτες  στις 31/03/21.

Ανακοίνωση Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Δήμος Σάμης και το Πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που έχει στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.

Συγκεκριμένα, παρέχει συμβουλευτική στήριξη, νοσηλευτική μέριμνα, φροντίδα του νοικοκυριού, συντροφιά, μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών, βοήθεια στην ατομική υγιεινή και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται αναγκαίες ανά περίπτωση.

Εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού - παραλίας Δήμου Σάμης έτους 2021

Όσοι τυγχάνουν  ιδιοκτήτες όμορων με τον αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής και επιθυμούν να συνάψουν συμβάσεις παραχώρησης έκτασης αιγιαλού – παραλίας για το έτος 2021 και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους που καθορίζει η υπ’ αριθμ.

Έναρξη έργων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας- Ιθάκης στο Δήμο Σάμης

Ο Δήμος Σάμης χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση την έναρξη των έργων στην περιοχή μας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας - Ιθάκης, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Έργα που μαζί με την άμεση λειτουργία του Μουσείου στη Σάμη, αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Ταυτόχρονα, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής μας και συμβάλλουν καθοριστικά στο συμβατικό αλλά και στον εναλλακτικό τουρισμό.

Οι πολίτες προγραμματίζουν άμεσα και με ακρίβεια την επίσκεψή τους στα ΚΕΠ μέσα από το rantevou.kep.gov.gr
keplive-2

Διαθέσιμη είναι από την Τετάρτη η πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί.

Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας μέσω των ΚΕΠ Δήμου Σάμης
(Ε.Μ.Επ., ΦΕΚ 988/Β/12.03.2021)

​​​​Το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας ( Ε.Μ.Επ. ) είναι το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης της κεντρικής βάσης μοναδικής καταχώρησης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των φυσικών προσώπων.

Στο Ε.Μ.Επ. δύναται να καταχωρεί τα στοιχεία επικοινωνίας του κάθε φυσικό πρόσωπο στο οποίο έχει αποδοθεί Α.Φ.Μ. 

Σκοπός της δημιουργίας και της λειτουργίας του Ε.Μ.Επ. είναι η διευκόλυνση παροχής ψηφιακών δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες μέσω της Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης ( gov.gr )

Ένταξη του Δήμου Σάμης στο Πρόγραμμα MyKEPLive
myKEPlive-_Awareness

Εξυπηρέτηση Πολιτών με Βιντεο-κλήση μέσω του ΚΕΠ0120 Ερίσου

Ο Δήμος Σάμης εντάχθηκε στο νέο πρόγραμμα εξυπηρέτησης πολιτών με τηλεδιάσκεψη/βιντεοκλήση, γεγονός που στοχεύει στην εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση για συγκεκριμένα αιτήματα των πολιτών, χωρίς την φυσική μετάβασή τους στα ΚΕΠ.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ενημέρωση για καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων (ΙΑΝΟΣ)

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει τους δημότες ότι συνεχίζεται η καταβολή προνοιακών επιδομάτων λόγω φυσικών καταστροφών (ΙΑΝΟΣ).

Επίσης, σας ενημερώνουμε πως τα στοιχεία δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων προστατεύονται από το Ν.4624/2019, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την Απόφαση που τους αφορά από το Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Σάμης.

 


Ο Προϊστάμενος της  Κοινωνικής Προστασίας
Παπαδάτος Σπύρος
 

Subscribe to Δελτία Τύπου