Skip to main content
Ολοκλήρωση δράσης για τη Παγκόσμια Ημέρας Μητέρας

Στον Δήμο Σάμης ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση για τη Γιορτή της Μητέρας.

giorti-miteras-sami-2022-2Την εκδήλωση προλόγισε η Αριστέα Αμίτση, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Σάμης και στη συνέχεια οι Κοινωνικές Λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σάμης Ανδρονίκη Βρεττού και Γεωργία Στεφανοπούλο

Αιτήσεις για χρήση κοινόχρηστων χώρων Δήμου Σάμης έτους 2022

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να κάνουν  χρήση κοινοχρήστων χώρων στον Δήμο Σάμης  για το έτος 2022 να υποβάλλουν στον Δήμο έως τις 20 Μαΐου 2022 την Αίτηση Υπεύθυνη Δήλωση αναφέροντας το είδος της χρήσης επισυνάπτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογκαράτης.

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει πως για τα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης  από την Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022 το νέο Ωράριο Λειτουργίας  είναι το εξής:

Ωράριο Λειτουργίας Σπηλαίων

  • Μελισσάνη            09.30 π.μ. – 3.30 μ.μ.
  • Δρογκαράτη          09.30 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  στο τηλέφωνο: 2674022997
 

Γιορτή της Μητέρας στον Δήμο Σάμης

mitera-klimtΤην Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, ο Δήμος Σάμης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας στον χώρο του Γυμνασίου- Λυκείου Σάμης στις 11:30 το πρωί.

Καλούμε εσάς και τα παιδιά σας να φέρετε τα είδη ζωγραφικής σας και να βρεθούμε σε μια συνάντηση γιορτή, όπου θα ζωγραφίσουμε, θα συζητήσουμε και θα γιορτάσουμε την μητρότητα!

Αντιπυρική περίοδος
ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα Πυροσβεστική Διάταξη, από την 1η Μαΐου 2022 ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος που διαρκεί 6 μήνες, ως την 31η Οκτωβρίου 2022 με σκοπό να ενταθεί η προσοχή και η προσπάθεια όλων για την προστασία των δασών. 

Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ-2.jpg

Ο Δήμος Σάμης  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, από 1-5-2022 έως και 31-10-2022, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμ

Λειτουργία των σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογκαράτης
Μελισσάνη-1

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι τα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης θα λειτουργούν κανονικά μέχρι και Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022.

Την Κυριακή του Πάσχα θα παραμείνουν κλειστά. Από Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2022 θα λειτουργούν και πάλι καθημερινά.

Ευχαριστήριο από το Τμήμα Πρόνοιας Δήμου Σάμης

Το Πάσχα, μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας, πλησιάζει και είναι απόλυτα συνυφασμένο με τις γεύσεις και τις μυρωδιές.  Όλοι το αγαπάμε, μικροί και μεγάλοι, το περιμένουμε πώς και πώς και θέλουμε να ζήσουμε βήμα-βήμα, όλη αυτή την ιεροτελεστία των προετοιμασιών. Για να μη λείψουν, λοιπόν, οι μυρωδιές και οι γεύσεις από κανένα σπίτι αυτές τις γιορτινές μέρες, το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Σάμης ετοίμασε πασχαλινά δέματα για οικογένειες που το έχουν ανάγκη

Πεζοπορία στα Μουζακάτα

Μνημείο Μουζακάτα 2-s.jpg

Στις 23 Απριλίου 1944 οι Γερμανικές Κατοχικές Δυνάμεις έκαψαν ολοσχερώς τα Μουζακάτα που ως γνωστόν ήταν κέντρο της Εθνικής Αντίστασης.

Δομές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης Δήμου Σάμης

Ο Δήμος Σάμης σας υπενθυμίζει ότι λειτουργούν προς το παρόν δύο τμήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα Φιλαρμονική και Παιδική Χορωδία. Τα μαθήματα, που ήδη γίνονται, προσφέρονται δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Περάσαμε έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα λόγω της πανδημίας του Covid 19. Ωστόσο, καθώς σιγά σιγά τα μέτρα χαλαρώνουν, είναι σημαντικό να στηριχθούν οι δομές αυτές που επιτελούν έργο και δίνουν δημιουργική έξοδο στα νέα παιδιά, με όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές.  

Λειτουργία Σπηλαίων: 10/04/2022

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι τα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης αύριο Κυριακή 10 Απριλίου 2022 θα παραμείνουν κλειστά, λόγω προσωρινής διακοπής ρεύματος στην περιοχή. Την Δευτέρα 11 Απριλίου θα είναι ανοιχτά, με τα ωράρια που έχουν ανακοινωθεί. 

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Λειτουργία των σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογκαράτης

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι τα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης  από αύριο, Σάββατο 9 Απριλίου 2022 θα λειτουργούν καθημερινά με ωράριο λειτουργίας  ως εξής:

  • Μελισσάνη: 10.00 π.μ.-2.00 μ.μ.
  • Δρογκαράτη: 10.00 π.μ.-2.00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  στο τηλέφωνο: 2674360512 (Δήμος).


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης 
 

Αγροτική Οδοποιία Δήμου Σάμης

Μετά από επίπονη και επιτυχή προετοιμασία από το Δήμο μας, εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Σάμης» ύψους 3.354.200,00 ευρώ.

Η ένταξη αφορά βελτίωση αγροτικών δρόμων (ασφαλτόστρωση) 17 χιλιομέτρων σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς σε επίπεδο υπουργείων αλλά και τοπικό, ο Δήμος παρά τα αντικειμενικά προβλήματα στελέχωσης του, προσπαθεί και διεκδικεί έργα προς όφελος των δημοτών και των παραγωγικών τάξεων του τόπου μας.

Subscribe to Δελτία Τύπου