Skip to main content
Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Κουρή

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες 26 Οκτωβρίου 2021 μεταξύ  του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, κ. Κουρή Σωτήριου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης, κ. Αμίτση Αριστέας, του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Σάμης για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, κ. Δευτεραίου Θεμιστοκλή και της Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γαρμπή Σοφίας. 

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. του Δήμου Σάμης με θλίψη αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά, που με την παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας και τη μάχη που έδωσε για την υγεία της, δίδαξε πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού 28ης Οκτωβρίου

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας αλλά και για την ανθρωπότητα, διότι υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών. Ο Δήμος Σάμης γιορτάζοντας με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες που θα περιλαμβάνουν:

Ενημέρωση για κλείσιμο σπηλαίων λόγω καιρικών συνθηκών

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει πως σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2021, τα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης θα παραμείνουν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
 

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Προσωρινό κλείσιμο Σχολικών Μονάδων

Ενημερώνουμε τους δημότες πως αύριο, 15 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές σε όλο τον Δήμο, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων.

 


Από το Γραφείο Τύπου 

Προσωρινό κλείσιμο Σχολικών Μονάδων

Ενημερώνουμε τους δημότες πως σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές σε όλο τον Δήμο, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων.

 


Από το Γραφείο Τύπου 
 

Πολιτική Προστασία Δήμου Σάμης - Επιδείνωση καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με την ονομασία «ΜΠΑΛΟΣ» εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο  καιρός επιδεινώνεται από το απόγευμα  Τετάρτης 13 Οκτωβρίου 2021   με βροχές, καταιγίδες, χαλαπτώσεις καθώς επίσης και με θυελλώδεις ανέμους.  

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων όπως περιγράφονται αναλυτικότερα παρακάτω:

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Υπουργείο Εσωτερικών: Δεύτερη ευκαιρία, με ευνοϊκούς όρους, για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 

Δελτίο Τύπου ΥΠΕΣ: Δεύτερη ευκαιρία, με ευνοϊκούς όρους, για τα αδήλωτα τετραγωνικά
Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχόμαστε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές του Δήμου μας με όνειρα, φιλοδοξίες, προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Μένοντας προσηλωμένοι στους στόχους σας, με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα μπορείτε να πετύχετε ό,τι ονειρευτείτε.

Ευχόμαστε ακόμα σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους.

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σάμης απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τις ανάγκες παιδιών άπορων οικογενειών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σχολικής λίστας εν όψει της νέας σχολικής περιόδου 2021-2022.  

Σύμβαση με την Marketing Greece για την υλοποίηση καμπάνιας προβολής της Κεφαλονιάς

Ο Δήμος Σάμης σε συνεργασία και συνεννόηση πάντα με τους άλλους Δήμους της Κεφαλονιάς, υπέγραψε σύμβαση με την Marketing Greece στα πλαίσια της ενιαίας τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το σχέδιο της τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2021 το κύριο μέσο προβολής του προορισμού είναι το διαδίκτυο μέσω στρατηγικά στοχευμένης καμπάνιας που θα αναδεικνύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την αυθεντικότητα της Κεφαλονιάς σε αγορές στόχους του διεθνούς αγοραστικού κοινού.

Ενημέρωση για την παραλία του Μύρτου

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι την Κυριακή 05 Σεπτεμβρίου 2021 η παραλία του Μύρτου θα παραμείνει κλειστή λόγω του εκτάκτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, θα απαγορεύεται η πρόσβαση στην παραλία του Μύρτου. Με νέα ενημέρωση από το Δήμο Σάμης θα ανακοινωθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία.

 


Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης
 

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Όλη η Ελλάδα θρηνεί για έναν μεγάλο Έλληνα, για έναν άνθρωπο που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, έναν αστείρευτο μουσικοσυνθέτη, έναν ακούραστο αγωνιστή. 

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στον Δήμο Σάμης

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σάμης πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Αυγούστου η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη. Εκεί, την υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σάμης, κ. Γεράσιμος Μονιάς Νέτης, ο Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού, κ. Αντώνης Καλλιβωκάς , η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Αριστέα Αμίτση και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας, κ. Πολύδωρoς Στελλάτος. Την κα. Μενδώνη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο Γ. Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γ. Διδασκάλου, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Π.

Συγχαρητήρια και ευχές για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τον Δήμαρχο Σάμης

Με αφορμή την δημοσίευση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του δήμου μας για την επιτυχία τους στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επιτυχία αυτή αποτελεί προϊόν μιας πολυετούς και επίπονης προσπάθειας και σηματοδοτεί μια νέα αρχή προσωπικής, πνευματικής αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης. 

Subscribe to Δελτία Τύπου