Skip to main content
Κουτάβι για υιοθεσία

Το εικονιζόμενο σκυλάκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή των Γριζάτων και αναζητά ένα παντοτινό σπιτικό. Φιλοξενείται προσωρινά από τον κύριο που το βρήκε, ο οποίος όμως θα αποχωρήσει από το νησί τις επόμενες ημέρες και ως εκ τούτου επείγει η υιοθεσία του κουταβιού.

Έκκληση για παροχή νερού στα αδέσποτα ζώα

Ο Δήμος Σάμης με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα ζώα, ενημερώνει ότι εκτός από τις ταΐστρες που ήδη έχουν τοποθετηθεί εντός των ορίων του, τοποθετούνται και επιπλέον ποτίστρες

Παρακαλούνται θερμά, όσοι από τους δημότες το επιθυμούν, να τοποθετήσουν δοχεία με φρέσκο νερό έξω από τα σπίτια τους για τα αδέσποτα της γειτονιάς τους, ειδικά τις ημέρες του καύσωνα.

Είναι σημαντικό διότι αυτά τα ζώα θα υποφέρουν από τις υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να χάνουν τη ζωή τους άδικα από την έλλειψη νερού.

Κουτάβι για υιοθεσία

Ο Merlin βρήκε το παντοτινό του σπίτι στο Ληξούρι και η Rona στην Αθήνα. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που ανέλαβαν την μεταφορά τους στις ανάδοχες οικογένειες.

Ψάχνουμε ακόμα μία μεγάλη αγκαλιά για την Alys. Είναι περίπου τριών μηνών, μεσαίου μεγέθους και αναμένεται να γίνει περίπου 15-20 κιλά. Έχει αποπαρασιτωθεί και της έχει γίνει το πρώτο εμβόλιο. Θα δοθεί με Συμβόλαιο Υιοθεσίας και με την προϋπόθεση να στειρωθεί μόλις φτάσει στην κατάλληλη ηλικία.

Κουτάβια για υιοθεσία

Τα εικονιζόμενα κουτάβια βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην περιοχή της Ερίσου μαζί με τη μητέρα και τα αδελφάκια τους. Από τα έξι συνολικά κουτάβια έχουν ήδη υιοθετηθεί τα τρία. Απομένουν τρία μικρά που αναζητούν ένα παντοτινό σπιτικό. 

Τα κουτάβια είναι περίπου 2 μηνών, μεσαίου μεγέθους και αναμένεται να γίνουν περίπου 15 κιλά. Έχουν εξεταστεί από κτηνίατρο, τους έχει γίνει αποπαρασίτωση και το πρώτο τους εμβόλιο. Θα δοθούν με συμβόλαιο υιοθεσίας και με την προϋπόθεση να στειρωθούν μόλις φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία.

Συγχαρητήρια Ανακοίνωση

Ο Δήμος Σάμης με μεγάλη χαρά εκφράζει τα συγχαρητήρια του στην Ελεονώρα Μελέτη και στον Νικόλα Φαραντούρη για την εκλογή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η παρουσία τους και η συμμετοχή τους στον κορυφαίο θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιποιεί μέγιστη τιμή σε όλους εμάς τους συντοπίτες και συνδημότες τους.

Τους ευχόμαστε τη μέγιστη επιτυχία στα καθήκοντα τους.


Ο Δήμαρχος Σάμης,
Παναγής Δρακουλόγκωνας 
 

Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2024

Η υποβολή των αιτήσεων για το αναφερόμενο πρόγραμμα γίνεται σε όλα τα ΚΕΠ της χώρας από 05/06/2024 έως και 25/06/2024.

Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή, χρηματικού βοηθήματος ύψους επτακοσίων ευρώ (700€) σε κάθε μία από τις τέσσερις χιλιάδες (4.000) τρίτεκνες μητέρες και χιλίων ευρώ (1.000€) σε κάθε μία από τις χίλιες (1.000) πολύτεκνες μητέρες από όλες τις περιοχές της χώρας.

Αιτήσεις για Προγράμματα Αγροτικής Εστίας έτους 2024 στα ΚΕΠ
  • Κοινωνικός και Ιαματικός Τουρισμός (6ήμερες διακοπές)
  • Εκδρομικό Πρόγραμμα (4ήμερες διακοπές)
  • Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα (16ήμερες διακοπές)
  • Δωρεάν Παροχή Βιβλίων και εισιτηρίων Θεάτρου

Η υποβολή των αιτήσεων για τα αναφερόμενα προγράμματα γίνεται σε όλα τα ΚΕΠ της χώρας από Τετάρτη 05/06/2024 έως και Τρίτη 25/06/2024, εκτός από το Παιδικό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα, για το οποίο οι αιτήσεις υποβάλλονται απευθείας από τους δικαιούχους στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (

Eπιτυχής ολοκλήρωση τριήμερης Δράσης Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με θέμα «Διαφορετικότητα & Αποδοχή»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του Κέντρου Κοινότητας Σάμης, 
που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 03, Τρίτη 04 και Τετάρτη 05 Ιουνίου 2024 στις τρεις σχολικές μονάδες των νηπιαγωγείων του δήμου . 

Βασική θεματική ήταν η προσέγγιση της έννοιας της διαφορετικότητας με ανάλυση των  μορφών της και δίνοντας έμφαση στην αποδοχή αυτών.

Αδέσποτο σκυλάκι στα Καταποδάτα
skilaki-katapodata.jpg

Το εικονιζόμενο σκυλάκι περιφέρεται μόνο του εδώ και λίγες μέρες στο χωριό Καταποδάτα. Εάν κάποιος το αναζητά ή γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει με τον Δήμο Σάμης στα παρακάτω τηλέφωνα: 

Καθαρισμός οικοπέδων - Ανακοίνωση

Ο Δήμος Σάμης, στο πλαίσιο της πρόληψης για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της και σύμφωνα με την υπ. αρ. 20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 2695/Β/9-5-2024), υπενθυμίζει σε όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές: 

Μήνυμα του Δήμου Σάμης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Παρασκευή 31 Μαΐου, σας ευχόμαστε να πετύχετε τους στόχους σας.

Κουτάβια για υιοθεσία

Τα  εικονιζόμενα κουτάβια βρέθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά από ένα ζευγάρι ηλικιωμένων μαζί με τη μητέρα τους. Η μητέρα τους σύντομα θα στειρωθεί και θα δοθεί και αυτή για υιοθεσία. Τα μικρά είναι περίπου 2 μηνών και αναμένεται να γίνουν περίπου 20-25 κιλά. Είναι πέντε θηλυκά και ένα αρσενικό. Έχουν εξεταστεί από κτηνίατρο, τους έχει γίνει αποπαρασίτωση και το πρώτο τους εμβόλιο. Αναζητούν ένα παντοτινό σπιτικό.

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994 ως Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τιμάται κάθε χρόνο. Τη συγκεκριμένη ημέρα, στις 19 Μαΐου του 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

Πρόγραμμα Εορτασμού της 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα στον Δήμο Σάμης

Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε την 160η επέτειο της ενσωμάτωσης των Επτανήσων στην Ελληνική Επικράτεια την 21η Μαΐου 1864 και θα τιμήσουμε τους αγώνες των Ριζοσπαστών. Σας ενημερώνουμε ότι στον Δήμο Σάμης για τον εορτασμό της 21ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί σημαιοστολισμός όλων των δημόσιων κτιρίων την παραμονή της επετείου και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής και στις τρεις Δημοτικές μας Ενότητες.

Γιορτή της Μητέρας

«Δεν αντέχω να βλέπω τα παιδιά μου να τρέμουν και τα πρόσωπά τους χλωμά από τον τρόμο. Είναι πολύ οδυνηρό. Η κόρη μου έκανε εμετό πολλές φορές σήμερα λόγω πανικού και φόβου», είπε η 30χρονη μητέρα στη Λωρίδα της Γάζας (από άρθρο του in.gr). 

Subscribe to Δελτία Τύπου