Skip to main content
Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών

Ο Δήμος Σάμης  θα ήθελε να ευχαριστήσει την Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Ερίσου (Ε.Ο.Π.Π.Ε), την Nature and Life καθώς και τους πολίτες για την συμμετοχή τους στον καθαρισμό των παραλιών Δαφνούδι, Κιμηλιά και Έμπλυση της Δημοτικής ενότητας Ερίσου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Δράσης Let’s Do it Greece.

ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Ο ΔΕΔΔΗΕ/Περιοχή Κεφαλονιάς ανακοινώνει ότι την Κυριακή 21/04/2024 και από ώρα 05:00 – 08:00 θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης των νησιών ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ λόγω απαραίτητων εργασιών συντήρησης εντός του Υ/Σ 150/20 KV Aργοστολίου (Αρμοδιότητος ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΕΔ).

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν την προβλεπόμενη ώρα, γι΄αυτό οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

Προστασία των μελλισοσμηνών

Ο Δήμος Σάμης παρακαλεί τους αγρότες καλλιεργητές - κηπευτικών και δενδροκομίας να επιλέξουν τις απογευματινές ώρες (κοντά στη δύση του ήλιου) για τη διαδικασία του ραντίσματος ούτως ώστε να διαφυλάξουμε την ευζωία των μελλισοσμηνών που είναι απαραίτητος και ζωτικής σημασίας κρίκος στην ισορροπία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, κατά την εφαρμογή του ραντίσματος προσέχουμε:

Πεζοπορία στα Μουζακάτα το Σάββατο 20 Απριλίου
Μουζακάτα φωτό.jpg

Στις 23 Απριλίου 1944 οι Γερμανικές Κατοχικές Δυνάμεις έκαψαν ολοσχερώς τα Μουζακάτα που ως γνωστόν ήταν κέντρο της Εθνικής Αντίστασης. Μάλιστα, τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 80 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Μουζακάτων.

Σύνδεση Αγροτικού και Τουριστικού Τομέα

Ο Δήμος Σάμης θέλοντας να υποστηρίξει τα εξαιρετικής ποιότητας ντόπια αγροτικά προϊόντα που παράγονται στο Δήμο μας και ταυτόχρονα να βοηθήσει στην άμεση σύνδεση τους με τον τουριστικό τομέα, καλεί τους αγρότες, τυροκόμους, μελισσοκόμους, οινοποιούς και γενικά όλους τους παραγωγούς και χειροτέχνες του Δήμου, που συσκευάζουν ή μεταποιούν την παραγωγή τους, να μας προσκομίσουν τις ετικέτες των προϊόντων τους. 

Υπογραφή Σύμβασης για Ψηφιακούς Υδρομετρητές

Υπογράφηκε στις 12.04.2024 μεταξύ του Δήμου Σάμης και της αναδόχου Εταιρείας "Εφαρμογές  Αυτοματισμού Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης” (ΤΕΧΝΩΡ ENGINEERING ΕΠΕ), σύμβαση με τίτλο “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ” αξίας 1.450.800€.

Απαγόρευση χρήσης πυρός από 15/4/2024

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει τους δημότες του ότι σύμφωνα με την υπ' αρ. 948Φ.702.15/8-4-2024 (ΦΕΚ 2230/Β΄/12-4-2024) απόφαση του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Νήσων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στον Νομό Κεφαλληνίας από 15-4-2024 οποιαδήποτε χρήση πυρός στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της υπ. αρ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.  


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
Σπυρίδων Σπαθής 
 

Προσπάθεια Τηλεφωνικής Εξαπάτησης

Τίς τελευταίες ώρες γίνονται προσπάθειες εξαπάτησης επαγγελματιών του νησιού μας με το πρόσχημα πληρωμής ενταλμάτων από το Δήμο Σάμης. 

Εφιστούμε την προσοχή σας σε τηλεφωνήματα αγνώστων που θα σας ζητήσουν απόρρητα τραπεζικά στοιχεία σας ή θα επικαλεστούν ονόματα υπαλλήλων του Δήμου μας. 

Ο Δήμος ποτέ δεν θα σας ζητήσει προσωπικά και απόρρητα τραπεζικά ή άλλου είδους στοιχεία σας.


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

Παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων έτους 2024

Σας γνωρίζουμε ότι για την χρήση κοινόχρηστου χώρου έτους 2024, θα πρέπει να κατατεθεί αίτηση με τα κάτωθι δικαιολογητικά. Παρακαλούμε για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας  επισημαίνοντας την ισχύουσα νομοθεσία, άρθρο 55 του Ν. 4483/17 (ΦΕΚ 107/2017 Τ.Α), μέχρι τις 30 Απριλίου 2024. 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

(κατατίθενται στην αρμόδια επιτροπή καθορισμού και παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων) 

Δράση - Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Ο Δήμος Σάμης θα ήθελε να ευχαριστήσει τις εθελόντριές μας,  Δαμιανού  Πέννυ  και Θεοδοσιάδου Δέσποινα (από την ομάδα Natural and Life) για την όμορφη παρουσίαση που πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Σχολείο Σάμης την Παρασκευή 4 Απριλίου στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων.  

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εθελοντική ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου και ιδιαίτερα τον κ. Δίπλα Γεράσιμο για την διάσωση γατούλας στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας. 

Ενημέρωση πολιτών για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων

Για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, όπως απορρέει από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας:

Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση των πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Σάμης

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δήμου Σάμης και της Αναδόχου Εταιρείας «Γεώργιος Ποταμιάνος» η σύμβαση για το έργο «Συντήρηση των Πεζοπορικών Διαδρομών του Δήμου Σάμης» π/υ 6.944 ευρώ. 

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κοινωνιών, ώστε να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της εγκατάλειψης, της μη στείρωσης και της κακοποίησης τους.

Ύδρευση Πουλάτων - Χαλιωτάτων

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου εντάχθηκε στο «Τ.Π.Α. Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025» το έργο «κατασκευής Μεταφορικού Αγωγού Ύδρευσης από θέση μεγάλη βόλτα στις Τοπικές Κοινότητες Χαλιωτάτα και Πουλάτα ΔΕΥΑ Δήμων Κεφαλονιάς» συνολικού Π.Υ. 250.000 ευρώ με επιλέξιμη  Δημόσια Δαπάνη 90.000 ευρώ.


Ο  Δήμαρχος Σάμης
Παναγής Δρακουλόγκωνας
 

2 Απριλίου -  Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Subscribe to Δελτία Τύπου