Skip to main content
«Αύξηση στο επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων»

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ  και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για ωφελούμενους που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο. Το μηνιαίο ποσό ως τώρα ανερχόταν σε 360 ευρώ.

ΑΛΛΑΞΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Με βάση το συντελεστή αύξησης των συντάξεων που ανακοινώθηκε, το μηνιαίο ποσό του συγκεκριμένου επιδόματος  αναπροσαρμόστηκε από 01.01.2023 σε 387,90€.

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου Σάμης εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Νίκου Φραντζή στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Είχε υπηρετήσει και στο Δήμο Σάμης αφήνοντας το αποτύπωμά του στην οργάνωση και ανάπτυξη του Δήμου μας. 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης 

Συμμετοχή του Δήμου Σάμης στο Forum του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού

Ο Δήμος Σάμης μαζί με άλλους 40 δήμους από όλη την Ελλάδα συμμετείχε στο 2ο Forum του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23 – 24 Ιανουαρίου με τίτλο «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η επόμενη μέρα» στην Αργυρούπολη. 

Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας Παιδικών Σταθμών Δήμου Σάμης

Ενημερώνουμε τους δημότες πως αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών Δήμου Σάμης αύριο, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

Ανακοίνωση Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

 Ο Δήμος Σάμης και το Πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που έχει στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης έκοψε χθες την Βασιλόπιτά του
ΚΚ-basilopita2023

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 12.01.2023 την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της νεοσύστατης Υπηρεσίας. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Αμαλία Αλυσανδράτου. Το φλουρί «έπεσε» ανάμεσα στα δύο στελέχη της Υπηρεσίας. 

ΔΕΔΔΗΕ - Διακοπή Ρεύματος

Σας ανακοινώνουμε ότι προκειμένου να προβούμε στην αποκατάσταση της βλάβης που σημειώθηκε εντός του Υ/Σ 150/20 KV Αργοστολίου τις πρωινές ώρες της 11.01.2023, επιβάλλεται την ΚΥΡΙΑΚΗ 15.01.2023 από ώρα 06:00   έως 10:00 η διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα του νησιού της Κεφαλονιάς και σε ολόκληρο το νησί της Ιθάκης.

Απογραφή Στρατευσίμων Κλάσης 2026
(Γεννηθέντες το έτος 2005)

Καλούνται οι στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το έτος 2005 να απογραφούν στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. του Δήμου μας, με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί:
από 02 Ιανουαρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση 23ης έκτακτης κατεπείγουσας συνεδρίασης δια περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σάμης

Παρακαλείσθε, όπως συμμετάσχετε στην 23η Έκτακτη Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, με την παρ. 1 του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020) και το άρθρο 78 του Ν. 4954/2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς την 30η  Δεκεμβρίου 2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Σάμη Santa Run – Φιλανθρωπικός Αγώνας για το Ορφανοτροφείο
santa run

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Είναι μια ευκαιρία να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας, να αγαπήσουμε πιο έντονα, να ανοίξουμε το σπίτι μας αλλά και την καρδιά μας στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν.

Ο Δήμος Σάμης μοίρασε Χριστουγεννιάτικα «δέματα αγάπης»

πακέτα αγάπης Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς. Τα Χριστούγεννα δεν είναι απλά μια εποχή, είναι ένα συναίσθημα! Είναι ένα συναίσθημα γεμάτο αγάπη, προσφορά και αλληλεγγύη.

Συγχαρητήρια στην ομάδα Κ-16 του Α.Ο. Σάμης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
aosamis

Ο Δήμος Σάμης συγχαίρει πρωτίστως τα παιδιά αλλά και τους γονείς, τη διοίκηση και τον προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Ο. Σάμης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία Κ–16.

Προσοχή! Μπαράζ κακόβουλων κλήσεων από τηλέφωνα του εξωτερικού.

Σας ενημερώνουμε να μην απαντάτε σε κλήσεις από άγνωστους αριθμούς εξωτερικού που αρχίζουν από 0035, 0040, 0044 και 0049.

Είναι απάτη και μπορεί να δεχτείτε υπέρογκες χρεώσεις στο λογαριασμό σας αλλά και να υποκλέψουν κωδικούς πρόσβασης και λοιπά προσωπικά στοιχεία.

Σε περίπτωση που κάποιος καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα αυτό που πρέπει να κάνετε άμεσα είναι να καταγγείλετε το γεγονός είτε στο τμήμα, είτε στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εργασίες συντήρησης στα γήπεδα Καραβομύλου και Πυλάρου

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται στο Γήπεδο Καραβομύλου από τον Δήμο Σάμης. Ανάλογες εργασίες συντήρησης έγιναν και στο γήπεδο Πυλάρου.

 

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμης εκφράζουν τη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους για τον απροσδόκητο χαμό δύο νέων ανθρώπων.

Ο  χαμός τους ήλθε σε όλους μας σαν κεραυνός εν αιθρία. Τα λόγια είναι φτωχά αυτές τις δύσκολες ώρες. Όταν τα νιάτα χάνονται το δράμα των δικών τους γίνεται οδύνη για όλους μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να μοιραστούμε μαζί με τις οικογένειες και τους οικείους τους τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας.

Από καρδιάς συλλυπητήρια. Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος σας αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Subscribe to Δελτία Τύπου