Skip to main content
Διεκπεραίωση της διαδικασίας υποβολής αίτησης έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας "Evia Samos pass" μέσω των ΚΕΠ
(ΦΕΚ 3347 Β 28/06/2022)

Το Evia-Samos Pass είναι μια δράση που προβλέπει τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια, περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα.

Το ποσό που διατίθεται από τη δράση μέσω της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών (τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής) του δικαιούχου και των ωφελούμενων μελών.

Επιλογή του Φισκάρδου ως υποψήφιου χωριού της Ελλάδας στον διεθνή διαγωνισμό “Best Tourism Villages”

To Φισκάρδο και ο Δήμος Σάμης είναι η μία από τρεις ελληνικές υποψηφιότητες στον διεθνή διαγωνισμό “Best Tourism Villages” του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα που επικοινώνησε στον Δήμο μας η Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Τουρισμού που αξιολόγησε τις συμμετοχές. Οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων έχουν υποβληθεί στην ειδική πλατφόρμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από την Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού.

Συμμετοχή του Δήμου Σάμης στον διαγωνισμό για τα καλύτερα τουριστικά χωριά (BEST TOURISM VILLAGES)

Ο Δήμος Σάμης σε συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (ΤΨΜΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου υπέβαλλε ολοκληρωμένη πρόταση συμμετοχής του οικισμού του Φισκάρδου στον διαγωνισμό για τα καλύτερα τουριστικά χωριά (BEST TOURISM VILLAGES), του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (https://www.unwto.org/tourism-villages/en/). 

Μονοπάτια Δήμου Σάμης

Ο Δήμος Σάμης  έχει εκδώσει φυλλάδιο καταρχήν για τρεις από τις πεζοπορικές διαδρομές που υπάρχουν στα όρια του και ειδικότερα για τα μονοπάτια: 

Με αφορμή το ατυχές περιστατικό στη Μελισσάνη

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν στο ατυχές περιστατικό, που οφείλεται στην αγενή και απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους του υπαλλήλου / βαρκάρη που εξυπηρέτησε τους συντελεστές τηλεοπτικής εκπομπής θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής: 

Ο Δήμος Σάμης καταδικάζει τέτοιου είδους απρεπείς συμπεριφορές. Η καλή και ευπρεπής συμπεριφορά προς τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες είναι πάγια πολιτική του Δήμου. Άλλωστε, κατά καιρούς έχουν επισκεφθεί τα σπήλαια δημοσιογράφοι, tour operators και άλλοι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν αναφερθεί θετικά για την εμπειρία τους σε αυτά. 

Ενημέρωση για Τουρισμό

Το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Σάμης έστειλε ενημέρωση αναφορικά με τον τουρισμό σε όσους Φορείς υπάρχουν και λειτουργούν στην εμβέλεια του. Για περιοχές που δεν υπάρχουν οργανωμένοι Φορείς / Σύλλογοι, στείλαμε μεμονωμένα μηνύματα. Αν εκ παραδρομής δεν έχετε λάβει την ενημέρωση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2674360512.

Σύμβαση με την Marketing Greece για την υλοποίηση καμπάνιας προβολής της Κεφαλονιάς

Ο Δήμος Σάμης σε συνεργασία και συνεννόηση πάντα με τους άλλους Δήμους της Κεφαλονιάς, υπέγραψε σύμβαση με την Marketing Greece στα πλαίσια της ενιαίας τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το σχέδιο της τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2021 το κύριο μέσο προβολής του προορισμού είναι το διαδίκτυο μέσω στρατηγικά στοχευμένης καμπάνιας που θα αναδεικνύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την αυθεντικότητα της Κεφαλονιάς σε αγορές στόχους του διεθνούς αγοραστικού κοινού.

Σπήλαια - Νέο ωράριο λειτουργίας

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου 2021 το ωράριο λειτουργίας των Σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης μεταβάλλεται.

Νέο Ωράριο Λειτουργίας:

  • Μελισσάνη: 9.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.
  • Δρογκαράτη: 9.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

 


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης
 

Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του Παν. Πειραιώς στα Λιμνοσπήλαια Σάμης

 

Με επισκέψεις στα λιμνοσπήλαια Σάμης συνεχίστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Κεφαλονιά των Μεταπτυχιακών φοιτητών στην Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πειραιώς υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη. 

Παρουσίαση των νέων πεζοπορικών διαδρομών από τον Δήμο Σάμης

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 16.00 θα πραγματοποιήσει ενημέρωση / παρουσίαση των νέων πεζοπορικών διαδρομών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λόγω των περιορισμών προστασίας από την Πανδημία του Covid 19, η παρουσίαση θα γίνει αποκλειστικά προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Επίσης, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 ημέρα της Εορτής των Αγίων Φανέντων, θα γίνει πεζοπορική διαδρομή προς τους Αγίους Φανέντες με τον Γιώργο Ποταμιάνο.

Συνάντηση με την επ. Πρόξενο της Γαλλίας στα Επτάνησα

Συναντήθηκε σήμερα στη Σάμη η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στα Επτάνησα κ. Εμμανουέλλα Σινάγκρα με τον Δήμαρχο Σάμης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.


Η συζήτηση αφορούσε τη συνεργασία του Δήμου μας με τη Γαλλία σε θέματα Πολιτισμού – Τουρισμού.

Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια της επίσκεψης της κ. Προξένου στα Σπήλαια Μελισσάνη και Δρογκαράτη.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης σε Βιώσιμες Τεχνικές Αλιείας & Αλιευτικό Τουρισμό (Ενημέρωση 27/07/2020)

Η Εναλεία διοργανώνει για 2η χρονιά φέτος το πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών αλιέων στον αλιευτικό τουρισμό “Fish Smarter” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά με την υποστήριξη των ιδρυμάτων Costas Lemos Foundation και Cyclades Preservation Fund.

Πρωτόκολλο Ασφαλούς Χρήσης των Σπηλαίων Μελισσάνη και Δρογκαράτη

Η πανδημία COVID-19 στη χώρα μας έχει παρουσιάσει σημαντική ύφεση αλλά ο κίνδυνος εστιακής αναζωπύρωσης είναι πάντα υπαρκτός, όπως και η πιθανότητα εμφάνισης νέου επιδημικού κύματος. 


Το επισυναπτόμενο Πρωτόκολλο βασίζεται στις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και παρέχει οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των δομών του Σπηλαίου Δρογκαράτης και του Λιμνοσπηλαίου Μελισσάνης.

Δωρεάν εκπαίδευση στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Το «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, άναψε στη σημερινή (σημ. 12 Ιουνίου) συνεδρίαση με ομόφωνη απόφασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Αλέξανδρου Αλεξάκη κατόπιν συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά.

Subscribe to ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ