Skip to main content
Ο Δήμος Σάμης συγκεντρώνει αγαθά για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ο Δήμος Σάμης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια συνανθρώπων μας από τις φυσικές καταστροφές και από την πρωτοφανή κακοκαιρία στην περιφέρεια της Θεσσαλίας. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τους πληττόμενους συνανθρώπους μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε.

Στην προσπάθεια αυτή, λοιπόν, θέλουμε συμμάχους τους πολίτες του Δήμου Σάμης, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως διαθέτουν υψηλά αντανακλαστικά ευαισθησίας και αλληλεγγύης, όποτε απαιτείται.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Ο Δήμος Σάμης, θέλοντας να συνδράμει τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας προβαίνει στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται ανά Δημοτική Ενότητα ως εξής:

Έως 18,000 € Επιδότηση για Επιχειρήσεις στο Δήμο Σάμης

Παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία της Πρόσκλησης της Δράσης «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (047ΚΕ) (ΑΔΑ: 9ΓΝΗ46ΜΤΛΡ-65Α), όπως τροποποιήθηκε με την Α.Π. 3944/07.07.2022 (ΑΔΑ: ΩΤΝΑ46ΜΤΛΡ-ΣΓΦ)) σχετική Απόφαση.

Διεκπεραίωση της διαδικασίας υποβολής αίτησης έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας "Evia Samos pass" μέσω των ΚΕΠ
(ΦΕΚ 3347 Β 28/06/2022)

Το Evia-Samos Pass είναι μια δράση που προβλέπει τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια, περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα.

Το ποσό που διατίθεται από τη δράση μέσω της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών (τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής) του δικαιούχου και των ωφελούμενων μελών.

Πολιτική Προστασία Δήμου Σάμης - Επιδείνωση καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με την ονομασία «ΜΠΑΛΟΣ» εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο  καιρός επιδεινώνεται από το απόγευμα  Τετάρτης 13 Οκτωβρίου 2021   με βροχές, καταιγίδες, χαλαπτώσεις καθώς επίσης και με θυελλώδεις ανέμους.  

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων όπως περιγράφονται αναλυτικότερα παρακάτω:

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Πρόσκληση σε συζήτηση - ενημέρωση

Παρακαλείσθε  όπως συμμετέχετε στην συζήτηση - ενημέρωση που θα διεξαχθεί την 01-04-2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 με θέμα: «Μελέτη μέτρων άμεσης προφύλαξης του οικισμού Αγίας Ευφημίας».

Σχετικό το με αρ. πρωτ. 23187/5838/29-3-2021 έγγραφο του κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

 

 


Η Πρόεδρος
Αριστέα Αμίτση
 

Μητρώο Ιδιοκτητών Οχημάτων-Μηχανημάτων Έργου - Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος

O Δήμαρχος Σάμης, προκειμένου να καταρτιστεί μητρώο ιδιοκτητών οχημάτων - μηχανημάτων έργου - μέσων, ώστε να δύνανται να επεμβαίνουν για την διαχείριση των εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Σάμης, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2021 έως 31/12/2021, με διάθεση μηχανημάτων/οχημάτων/μέσων και ειδικότερα στη χωρική επικράτεια του Δήμου Σάμης, όταν αυτό απαιτηθεί, καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου/οχημάτων/μέσων να υποβάλλουν προς το Τμήμα Τεχνικών Έργων και Η/Μ, Συγκοινωνιών, Κτηματολογίου και Πολιτικής Προ

Ο Δήμαρχος Σάμης για τον σεισμό στην Σάμο

Με μεγάλη θλίψη και οδύνη συμμετέχει ο Δήμος Σάμης στον πόνο του λαού της Σάμου για τις καταστροφές από τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό, αλλά και για το χαμό των δύο παιδιών.

Ως πληγέντες πολλές φορές από ισχυρούς σεισμούς, ξέρουμε ότι θέλει δύναμη και κουράγιο για την επόμενη μέρα. Σε αυτή την προσπάθεια του λαού της Σάμου είμαστε αλληλέγγυοι.

 

Δήμαρχος Σάμης
Γεράσιμος Μονιάς-Νέτης

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

ΙΑΝΟΣ - Αποζημιώσεις Επαγγελματιών

Οι επαγγελματίες των ΔΕ Σάμης, Πυλάρου και Ερίσου που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ μπορούν να επικοινωνήσουν για αποζημίωση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα τηλέφωνα 2671360542 - 543.

Ο Δήμος για την Ισχυρή Βροχόπτωση στην ΔΕ Πυλάρου
Η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου δοκιμάστηκε από πρωινή ισχυρή βροχόπτωση. Ο Δήμος κινητοποίησε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ συμμετείχαν oι Εθελοντικές Ομάδες Πυλάρου, Ελειού Πρόννων, Ερίσου και Λειβαθούς, κάτοχοι μηχανημάτων και κάτοικοι, ο Δήμος Αργοστολίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Βουλευτής και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου.
Αναστολή Λειτουργίας Παιδικής Χαράς Αγ. Ευφημίας

Σας ενημερώνουμε πως αναστέλλεται η λειτουργία της Παιδικής Χαράς της Αγίας Ευφημίας, λόγω των σοβαρών φθορών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα της 4ης Οκτωβρίου.

Subscribe to ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ