Skip to main content
Ολική Διακοπή Κυκλοφορίας

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την Απόφαση Δημάρχου 387/2023, στη Δ.Ε. Σάμης, αποφασίζεται η προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων της Δημοτικής Οδού Διχαλίων επί τμήματος μεταξύ οδών Σαλαμίνος και Κερκύρας, για το χρονικό διάστημα από 31/7/2023 έως 31/8/2023 λόγω εργασιών στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης Δήμου Σάμης λόγω Ιανού»

Η κίνηση των οχημάτων το διάστημα αυτό θα εκτελείται από την Δημοτική οδό Ιωάννη Μεταξά και από τις οδούς Σαλαμίνος και Κερκύρας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ευχαριστήριο στην Action Hellas

Η ανάγκη παροχής βοήθειας και στήριξης που προέκυψε από τις καταστροφικές ζημιές του κυκλώνα Ιανού, είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί ένα μικρό κοινωνικό παντοπωλείο, μέσα από δωρεές ατόμων, επιχειρήσεων, κερδοσκοπικών και μη φορέων καθώς και πολλών εθελοντικών δράσεων.

Στήριξαν κυριολεκτικά την μικρή κοινωνία του Δήμου Σάμης και κυρίως την πληττόμενη Αγία Ευφημία. Είμαστε ευγνώμονες, για τη βοήθεια, τη στήριξη και τη συνεργασία, καθώς και τη δύναμη που μας έδιναν για να συνεχίσουμε το έργο μας. 

Συνάντηση Δημάρχου Σάμης με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σάμης πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουλίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.  Μανώλης Κουτουλάκης. 

Ενημέρωση για ολοκλήρωση διαδικασίας χορήγησης οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Μετά από επίμονη προσπάθεια και με δεδομένη την υποστελέχωση του Δήμου, ενημερώνουμε τους δημότες πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης οικονομικών ενισχύσεων σε νοικοκυριά που επλήγησαν άμεσα από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Η χορήγηση των επιδομάτων δόθηκε βάση των επιβεβαιωμένων ζημιών που βεβαιώθηκαν κατόπιν αυτοψιών από τριμελείς επιτροπές που απαρτίζονταν από υπάλληλους του Δήμου Σάμης και  του Δήμου Αργοστολίου τους οποίους ευχαριστούμε.

Φερεντινάτα: Παράταση της Προσωρινής Ολικής Διακοπής Κυκλοφορίας
ΑΔΑ: ΩΥΖΕ46ΜΓ3Ι-ΨΛ4

Ο Δήμαρχος Σάμης αποφασίζει την παράταση της προσωρινής ολικής διακοπής της κυκλοφορίας σε τμήμα της Δημοτικής Οδού Κρήνης- Φερεντινάτων, για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 30/6/2021 έως και Τρίτη 20/7/2021, λόγω εργασιών στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Σάμης, Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας που επλήγη από την φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020».

 

Πρόσκληση στην Παρουσίαση Αρχιτεκτονικής Μελέτης Άσσου

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτης του οικισμού της Άσσου, με τίτλο:

«Αποκατάσταση Διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας και ευρύτερων κοινόχρηστων χώρων του παραδοσιακού οικισμού Άσσου Κεφαλληνίας από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα "ΙΑΝΟΣ", τον Σεπτέμβριο 2020»

που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 και ώρα 20:30, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Άσσο.

Ολική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων επί τμήματος της Δημοτικής οδού Κρήνης –Φερεντινάτων

Ο Δήμαρχος Σάμης αποφασίζει την προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της Δημοτικής Οδού Κρήνης - Φερεντινάτων, για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 2/6/2021 έως και Τετάρτη 30/6/2021, λόγω εργασιών στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ 18ης ΚΑΙ 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020».

Ευχαριστήρια Επιστολή
ΠΡΟΣ: Greco Strom – Έπιπλα Θεοδωράτος

Σας εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την δωρεά που μας αποστείλατε των 24 στρωμάτων για τους πληγέντες του Δήμου μας από τον κυκλώνα «Ιανό».

Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι θα αναδείξουμε αυτή σας τη χειρονομία, δημοσιεύοντας το παρόν ευχαριστήριο στον ιστοτόπο του Δήμου μας.

Ενημέρωση για καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων (ΙΑΝΟΣ)

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει τους δημότες ότι συνεχίζεται η καταβολή προνοιακών επιδομάτων λόγω φυσικών καταστροφών (ΙΑΝΟΣ).

Επίσης, σας ενημερώνουμε πως τα στοιχεία δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων προστατεύονται από το Ν.4624/2019, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την Απόφαση που τους αφορά από το Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Σάμης.

 


Ο Προϊστάμενος της  Κοινωνικής Προστασίας
Παπαδάτος Σπύρος
 

Ανακοίνωση Αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σάμης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σάμης έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην ανακούφιση των πολιτών που πλήγηκαν από τον κυκλώνα "Ιανό", διανέμοντας προϊόντα που προέρχονται κυρίως από χορηγίες και δωρεές από επιχειρηματίες, προμηθευτές, οργανωμένους φορείς αλλά και από άτομα που θέλουν να συμβάλουν και να προσφέρουν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκης υποστήριξης.

Παράταση για τις Αιτήσεις Αποζημίωσης Λόγω Καταστροφών «ΙΑΝΟΣ»

Δόθηκε Παράταση για τις Αιτήσεις Αποζημίωσης Λόγω Καταστροφών «ΙΑΝΟΣ»:

 • για Κατοικίες 5.000 € 
 • για Επιχειρήσεις 8.000 €

Η νέα προθεσμία υποβολής είναι η 31 Ιανουαρίου 2021

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της πλατφόρμας www.gov.gr, με κωδικούς  taxisnet.

Συνεπώς όλοι οι δημότες που επλήγησαν από τις καταστροφές του ΙΑΝΟΥ μπορούν μέχρι 31.01.2020 να υποβάλλουν Αίτηση για Αποζημίωση.

Ταμείο Ανακούφισης από τον "Ιανό"
ΕΛ ENG

Ταμείο Ανακούφισης από τον "Ιανό"

Δικαιούχος: Δήμος Σάμης

"Ianos" Relief Fund

Beneficiary: Municipality of Sami

IBAN: GR54 0110 3150 0000 3150 0711 374

Υποβολή Αιτήσεων για Χορήγηση Οικονομικής Ενίσχυσης στους Πληγέντες από τις Φυσικές Καταστροφές του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός» μέσω των ΚΕΠ

(ΦΕΚ 4430/τ.Β’/7-10-2020)

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. Δ.Α.Τ ( ή Διαβατήριο & άδεια διαμονής για αλλοδαπούς ).
 2. ΑΦΜ δικαιούχου.
 3. Αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και πάροχος.
 4. Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ ) και τράπεζα.
 5. Στοιχεία που απαιτούνται για τη συμπλήρωση των Υ.Δ. σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου ( διεύθυνση, χρήση κ.λ.π.)

Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο ή τον νόμιμο εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του δικαιούχου ή της επιχείρησης.

Οδηγίες - Έκτακτη εφάπαξ Ενίσχυση (ενημέρωση: 22/10/2020)

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΦΑΠΑΞ ΕΝΙΣΧΥΣΗ (5,000€ για Κατοικίες & 8,000€ για Επιχειρήσεις) του Υπουργείου Υποδομών

 • Τηλέφωνα: 2106509300, 2108704711, 2108704712 
 • email: daef@ggde.gr 

Προεργασία για την Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση.

ΚΕΠ: Αντικατάσταση Αδειών Οδήγησης που καταστράφηκαν στον ΙΑΝΟ

Πληροφορούμε τους πολίτες του Δήμου Σάμης που έχουν άδειες οδήγησης κατεστραμμένες ή απολεσθείσες από τον Κυκλώνα Ιανό ότι μπορούν να κάνουν αίτηση στα ΚΕΠ για αντικατάσταση τους χωρίς να χρεωθούν παράβολα.

Για την απαλλαγή από την καταβολή των παράβολων πρέπει να προηγηθεί Δήλωση απώλειας ή καταστροφής του εντύπου της άδειας οδήγησης σε Αστυνομικό Τμήμα το αργότερο έως 31/10/2020.

Πληροφορίες:

 • ΚΕΠ Σάμης, 2674360521
 • ΚΕΠ Πυλάρου, 2674360250
 • ΚΕΠ Ερίσου, 2674360302 

 

Subscribe to ΙΑΝΟΣ