Skip to main content
Υπογραφή Σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ

Υπογράφηκε σήμερα, 02.05.2024 μεταξύ του Δήμου Σάμης και της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση για το έργο «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» , Π/ 87.565,51 ευρώ με ΦΠΑ.

Το συγκεκριμένο έργο μελετήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής  Αρχής. Δημοπρατήθηκε επίσης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ειδικότερα, πρόκειται για Εργασίες Ανακαίνισης των Κ.Ε.Π. Δήμου Σάμης, όπου υπάγονται τρία (3) Κ.Ε.Π., ένα σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Προχωρά η τουριστική αξιοποίηση τριών ακόμη σπηλαίων του Δήμου Σάμης

 
Στην τελευταία (23/04) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σάμης εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο και οι όροι σύναψης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σάμης και του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Γεωλογίας) για την εκπόνηση του έργου με τίτλο: “ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2023-2027 ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΡΙΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ – ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ”.

Υπογραφή Σύμβασης για Ψηφιακούς Υδρομετρητές

Υπογράφηκε στις 12.04.2024 μεταξύ του Δήμου Σάμης και της αναδόχου Εταιρείας "Εφαρμογές  Αυτοματισμού Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης” (ΤΕΧΝΩΡ ENGINEERING ΕΠΕ), σύμβαση με τίτλο “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ” αξίας 1.450.800€.

Ύδρευση Πουλάτων - Χαλιωτάτων

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου εντάχθηκε στο «Τ.Π.Α. Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025» το έργο «κατασκευής Μεταφορικού Αγωγού Ύδρευσης από θέση μεγάλη βόλτα στις Τοπικές Κοινότητες Χαλιωτάτα και Πουλάτα ΔΕΥΑ Δήμων Κεφαλονιάς» συνολικού Π.Υ. 250.000 ευρώ με επιλέξιμη  Δημόσια Δαπάνη 90.000 ευρώ.


Ο  Δήμαρχος Σάμης
Παναγής Δρακουλόγκωνας
 

Πρόσκληση προς ΜΜΕ σε Συνέντευξη Τύπου

Σας ενημερώνουμε πως αύριο, 29/12/2023 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης και ώρα 11:00 π.μ, ο Δήμαρχος Σάμης Μονιάς- Νέτης Γεράσιμος θα δώσει συνέντευξη τύπου σχετικά με τον απολογισμό της δημοτικής περιόδου 2019-2023 για τον Δήμο Σάμης.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας - Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Χρόνια Πολλά - Υγεία και Αγάπη


Γραφείο Τύπου Δημου Σάμης
 

Διαμαρτυρία του Δήμου Σάμης κατά της ΔΕΔΔΗΕ

Αρ.πρωτ:8453/04.10.2023

Κύριοι,

Ο Δήμος Σάμης εφαρμόζοντας την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία μετέφερε στις 08/06/2022 χρηματικό ποσό αξίας 152.727,18 € για την επέκταση του Δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Φάλαρη Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου. Η επέκταση αυτή θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια στην κυκλοφορία του δρόμου μέσω κοινοτικού φωτισμού, ενός δρόμου που εξυπηρετεί δύο Δημοτικές ενότητες του Δήμου μας ( Έρισο-Πύλαρο ) προς την πρωτεύουσα του Νομού μας. 

Ο Δήμαρχος Σάμης για την διαχείριση και λειτουργία των Σπηλαίων

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Όπως ήδη γνωρίζετε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος. Οδηγήθηκα σε αυτή την απόφαση καθαρά για επαγγελματικούς λόγους. Άλλωστε, ο βασικός σκοπός μου, τον οποίο υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις, ήταν να καταστεί ο Δήμος Σάμης βιώσιμος και λειτουργικός μετά την σύστασή του με τον Νόμο «Κλεισθένης». 

Ενημέρωση Δημάρχου Σάμης - Πρόγραμμα Ψηφοφορίας

Ο Δήμαρχος Σάμης γνωστοποιεί

  • τους συνδυασμούς Εκλογικής Περιφέρειας Κεφαλληνίας
  • τους συνδυασμούς υποψηφίων Επικρατείας
  • Το πρόγραμμα ψηφοφορίας και τα εκλογικά τμήματα Δήμου Σάμης

 

9η Μαΐου: Μέρα της νίκης των λαών κατά του φασισμού

Εβδομήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη νίκη ενάντια στον φασισμό - ναζισμό και τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Η 9η Μαΐου είναι ένα ιστορικό ορόσημο που δείχνει στους λαούς πως πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να μην επιτρέψουν την αναβίωση του φασισμού, να προστατεύσουν την ειρήνη και όσα κατέκτησαν στη διάρκειά της. Να προστατεύσουν τις δημοκρατικές τους ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Μήνυμα για την 1η Μαΐου

Σήμερα 1η του Μάη,  είναι μια ημέρα – σύμβολο, που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά τους ήρωες της. Τιμάμε τον Μάη του ’36, τους 200 της Καισαριανής, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους.

Οι συλλογικοί αγώνες και τα ηχηρά, διαχρονικά μηνύματα της εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό σηματοδότη για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, που συνεχίζουν να διεκδικούν και να μάχονται για το δικαίωμα στην εργασία, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, για ένα δικαιότερο παρόν και μέλλον.

Συμμετοχή του Δήμου Σάμης στο Forum του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού

Ο Δήμος Σάμης μαζί με άλλους 40 δήμους από όλη την Ελλάδα συμμετείχε στο 2ο Forum του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23 – 24 Ιανουαρίου με τίτλο «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η επόμενη μέρα» στην Αργυρούπολη. 

Υπόμνημα του Δημάρχου Σάμης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, με χαρά σας καλωσορίζουμε στην περιοχή μας και με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να σας θέσουμε υπ’ όψιν ορισμένα μόνο από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο μας, τους δημότες, τους κατοίκους και επισκέπτες της Σάμης. 

Συνάντηση Δημάρχου Σάμης με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Επίσκεψη στο Δημαρχείο της Αγίας Ευφημίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.  Μανώλης Κουτουλάκης. 

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας σχολικών μονάδων

Απόφαση Δημάρχου: προσωρινή διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σάμης, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού.

 


Ο Δήμαρχος Γεράσιμος Μονιάς - Νέτης

Ανακοίνωση Δημάρχου Σάμης

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Ο Δήμος Σάμης από την ίδρυσή του παρουσιάζει έντονα προβλήματα υποστελέχωσης, υποδομών, ανάγκες έργων μικρών και μεγάλων σε όλους τους τομείς, δικαστικές εκκρεμότητες, παθογένειες κ.τ.λ.

Subscribe to ΔΗΜΑΡΧΟΣ