Skip to main content
19η Νοεμβρίου ημέρα κατά της παιδικής Κακοποίησης  & 20ή  Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού
19-20nov-kentrokoinotitas.jpg


Το χρονικό διάστημα από την 1η έως τη 19η Νοεμβρίου έχει κηρυχθεί ως οι 19 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Παιδικής Κακοποίησης με σκοπό να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά σήμερα είναι θύματα βίας από τους ενήλικες.

Κέντρο Κοινότητας: Eπιτυχής oλοκλήρωση Δράσης Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης 23 & 24.10.2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Κέντρου Κοινότητας Σάμης στις 24 & 25.10.2023, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας και τονίζοντας την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης για την θεραπεία του Καρκίνου του μαστού. 

Ευχαριστούμε πολύ όσους παραβρέθηκαν.


Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής
Αλυσανδράτου Αμαλία

Ο Οκτώβρης είναι ροζ!
Πρόσκληση.jpg

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης, τιμά για δεύτερη χρονιά την 25η Οκτωβρίου σαν ημέρα πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, οργανώνοντας διήμερη ενημερωτική δράση:

Ευχαριστήριο από Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης

kentro25sep23.jpg

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δημότες Σάμης, που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρωτοβουλία της Υπηρεσίας μας για συγκέντρωση σχολικών ειδών για την νέα χρονιά 2023 – 2024 και  ο καθένας συνέβαλε με τον τρόπο του στη όμορφη αυτή κίνηση.


Η εντεταλμένη σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής
Αλυσανδράτου Αμαλία
 

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης

kk12sep23Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης  σας ενημερώνει ότι με την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιείται συγκέντρωση σχολικών ειδών με σκοπό την στήριξη μαθητών/τριων και των οικογενειών τους, που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Καταβολή Προνοιακών Παροχών από τον ΟΠΕΚΑ
οπεκα

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ενημερώνουν για την  καταβολή των επιδομάτων σήμερα Πέμπτη 31η Αυγούστου.

Καταβολή Προνοιακών Παροχών από τον ΟΠΕΚΑ

opeka

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης , σας ενημερώνει ότι η  καταβολή  των  προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 30/06/2023 

Οι Κοινωνικές Λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας Σάμης για την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας, κάθε χρόνο γιορτάζεται την τρίτη Τρίτη του Μαρτίου και φέτος πραγματοποιείται στις 21 Μαρτίου. Ο εορτασμός αυτός στοχεύει να αναδείξει την επιστήμη της Κοινωνικής Εργασίας και την αναγκαιότητα υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιτυχής Ολοκλήρωση Επιμορφωτικής Ημερίδας με θέμα «Σημάδια Κακοποίησης & Πως Αναγνωρίζονται στο Σχολείο και στο Σπίτι »
κκ-γελ-σαμης

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Σημάδια Κακοποίησης και πως Αναγνωρίζονται στο Σχολείο και στο Σπίτι».

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Λυκείου Σάμης (το οποίο και μας προσκάλεσε) και έλαβε χώρα την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 στο χώρο του σχολείου. 

Καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ προνοιακών παροχών

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης , σας ενημερώνει ότι η  καταβολή  των  προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί αύριο ημέρα Τρίτη 31.01.2023 

Αναλυτικά οι πληρωμές  αφορούν τις εξής επιδοματικές παροχές:   

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Επίδομα στέγασης
  • Προνοιακά Αναπηρικά & Διατροφικά Επιδόματα
  • Επίδομα Γέννησης
  • Σύνταξη Ανασφάλιστων  Υπερηλίκων 
  • Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής 
  • Έξοδα Κηδείας Συνταξιούχων Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

 

«Αύξηση στο επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων»

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ  και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για ωφελούμενους που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο. Το μηνιαίο ποσό ως τώρα ανερχόταν σε 360 ευρώ.

ΑΛΛΑΞΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Με βάση το συντελεστή αύξησης των συντάξεων που ανακοινώθηκε, το μηνιαίο ποσό του συγκεκριμένου επιδόματος  αναπροσαρμόστηκε από 01.01.2023 σε 387,90€.

Έναρξη Διανομής προϊόντων ΤΕΒΑ στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
teba2023

Στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD), ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, ότι, ξεκινά άμεσα η διανομή των προσφερομένων ειδών στην Π.Ε. Κεφαλληνίας. 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης έκοψε χθες την Βασιλόπιτά του
ΚΚ-basilopita2023

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 12.01.2023 την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της νεοσύστατης Υπηρεσίας. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Αμαλία Αλυσανδράτου. Το φλουρί «έπεσε» ανάμεσα στα δύο στελέχη της Υπηρεσίας. 

Subscribe to ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ