Skip to main content

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα 13/2/2021 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας με θέμα: «Μέτρα προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», με αφορμή τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή μας. 

Συνιστούμε στους δημότες, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, να φερθούν με αίσθημα ευθύνης τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την Κοινότητα. 

Όλοι, άσχετα αν έχουμε κάνει ή όχι τα τεστ, θα πρέπει να φερόμαστε ως πιθανά κρούσματα και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα (αυτοπεριορισμός, περιορισμός των μετακινήσεων, τήρηση των αποστάσεων, σωστή χρήση μάσκας κ.τ.λ.). 

Τονίζουμε την ανάγκη να γίνει κατανοητό από όλους, ότι οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά εύθραυστες και ότι όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούμαστε με αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία, γιατί το ζητούμενο είναι όλοι μαζί να βρούμε μια χρυσή τομή ώστε η λειτουργία των δραστηριοτήτων να μην επιφέρει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. 

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να μην χαλαρώνετε, να μην εφησυχάζετε γιατί τώρα είναι η ώρα που προέχει η πρόληψη και η έγκαιρη προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. 
Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες θα είναι έντονη και η παρουσία των αρμοδίων οργάνων για την διασφάλιση των μέτρων και για την αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του COVID-19. 

Είναι, λοιπόν, στο χέρι του καθενός μας, είναι ατομική ευθύνη μας, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας με την συμπεριφορά μας, αλλά και με τις επιλογές μας.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας βρίσκεται δίπλα στους δημότες που έχουν ανάγκη οποιαδήποτε παροχή βοήθειας (φάρμακα, τρόφιμα κ.τ.λ.) με το αρμόδιο Τμήμα Πρόνοιας (Προϊστάμενο κ. Σπ. Παπαδάτος, τηλ. 6945973032) αλλά και με τα κατά τόπους γραφεία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΔΕ Σάμης 2674022971, ΔΕ Πυλάρου 2674061960 και ΔΕ Ερίσου 2674051191). 
 

 


Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σάμης